07:56 07.09.2021

Харківська прокуратура оскаржить вирок учасникам ДТП, в результаті якої загинула пішохід на острівці безпеки

1 хв читати
Харківська прокуратура оскаржить вирок учасникам ДТП, в результаті якої загинула пішохід на острівці безпеки

У понеділок, 6 вересня, Червонозаводський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок двом водіям-учасникам ДТП, в результаті якої загинула жінка-пішохід, яка стояла на "острівці безпеки".

"Водієві KIA призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки із позбавленням права керування на 1 рік. Водієві Mazda призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керування на 1 рік... Зараз готується апеляційна скарга", - повідомив прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Він уточнив, що прокурор вимагав засудити водія KIA до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки, а водія Mazda - до 5 років позбавлення волі із застосуванням ст.75 КК України (3 роки з випробувальним терміном) і позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

Як повідомлялося, 16 січня автомобіль Mazda під керуванням 45-річного жителя Харківської області їхав вул. Південнопроектною, коли в нього в'їхав автомобіль KIA Optima, що рухався на заборонний сигнал світлофора. В результаті зіткнення автомобіль KIA відкинуло на острівець безпеки, де в цей час перебувала 50-річна жінка-пішохід. Від отриманих травм вона загинула на місці.

Обом водіям було оголошено про підозру за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА