08:19 07.09.2021

Резніков: Небажання РФ продовжувати мандат прикордонної місії ОБСЄ свідчить про її відмову від Мінських домовленостей

2 хв читати
Резніков: Небажання РФ продовжувати мандат прикордонної місії ОБСЄ свідчить про її відмову від Мінських домовленостей

Небажання Росії продовжувати мандат прикордонної місії ОБСЄ свідчить про її відмову від Мінських домовленостей, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Я особисто це тлумачу як, по суті, відмову РФ від Мінських домовленостей, тому що умова, що там буде СММ ОБСЄ, передбачена Мінськими домовленостями... Тобто варіант додаткової поставки зброї через цю неконтрольовану Україною ділянку кордону між Україною і РФ абсолютно вірогідний", - сказав Резніков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Водночас віце-прем'єр розповів, що делегація на чолі з президентом України Володимиром Зеленським у ході візиту обговорювала з партнерами в США можливість залучення їх "до тих чи інших майданчиків з врегулювання міжнародного збройного конфлікту між Україною і РФ".

"Це може бути продовження Мінська, оскільки, на жаль, іншого немає, як логістичного майданчика, створеного нормандським форматом. Мінськ - заради домовленостей з гуманітарних питань, економічних, припинення режиму вогню тощо", - пояснив Резніков.

Він наголосив, що цей формат все одно треба зберігати, як можливість комунікації.

"У нас зрештою є Будапештський меморандум, в якому Сполучені Штати, Велика Британія є учасниками, і є Франція учасником Будапештського меморандуму, і він дозволяє проводити консультації. Можна запросити Німеччину до таких консультацій", - додав Резніков.

Як повідомлялося, Російська Федерація повідомила, що вона не приєднається до консенсусу щодо продовження мандату Місії прикордонних спостерігачів ОБСЄ РФ на пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" на кордоні з Україною.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА