08:15 07.09.2021

Зеленський і Байден обговорили, що США можуть додатково зробити, щоб допомогти Україні перемогти у війні з РФ

2 хв читати
Зеленський і Байден обговорили, що США можуть додатково зробити, щоб допомогти Україні перемогти у війні з РФ

Під час візиту президента України Володимира Зеленського у Вашингтон він обговорив із президентом США Джо Байденом, що США можуть додатково зробити, щоб допомогти Україні перемогти у війні з РФ, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Насправді всі опції залишаються відкритими. Питання в іншому. Я думаю, що ні в кого немає сумнівів, що Сполучені Штати ніколи не припиняли тим чи іншим чином впливати на процес або принаймні намагатися впливати, спрямовуючи його в бік припинення російської агресії та стримування Росії. Однією з тем, які президент обговорював у Вашингтоні, були Крим і Донбас та що Сполучені Штати можуть додатково зробити для того, щоб (називаймо речі своїми іменами) допомогти Україні перемогти в цій війні, відкинути російські окупаційні війська, повернути собі суверенітет над цими територіями", - сказав Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Кулеба також зазначив, що "абсолютно чітко прозвучало запевнення президента Байдена в тому, що Сполучені Штати братимуть участь у зусиллях України та наших союзників щодо припинення російської агресії".

Міністр зазначив, що Україна та США фокусуватимуть спільні проекти на безпеці в Чорному морі.

"Ця підтримка вже проявляється в збільшенні допомоги в Україні, у застосуванні дипломатичних засобів стримування Росії, у розробленні спільних безпекових проектів між Україною та Сполученими Штатами та іншими країнами НАТО. Перш за все ми фокусуємо такі проекти на безпеці в Чорному морі", - розповів він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА