12:14 07.09.2021

Експозицію другої черги Меморіалу жертв Голодомору представлять у листопаді - Ткаченко

2 хв читати
Експозицію другої черги Меморіалу жертв Голодомору представлять у листопаді - Ткаченко

Концепцію експозиції другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" буде представлено наприкінці листопада поточного року, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Оновлену залу пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду відкрито. Саме зала пам’яті є основою, серцем музею. Тут кожен з відвідувачів завдяки сучасним технологіям зможе побачити, відчути історію геноциду українців. Працівникам музею вдалося знайти нові експонати, які є доказом злочину радянської влади проти українського народу. Зокрема, вперше експонуватимуться листи іноземного інженера Джері Бермана, який став у 1932-1933 роках свідком винищення української нації на Донбасі", - написав Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

Міністр також зазначив, що будівництво другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" наближається до фінальної стадії.

"Уже наприкінці листопада 2021 року у межах програми Президента "Велике будівництво" ми презентуємо концепцію експозиції 2-ї черги. Після чого розпочнуться роботи над інженерною частиною і введенням в експлуатацію", - додав Ткаченко.

У своєму виступі на міжнародному форумі "Масові штучні голоди: пам'ятаємо, шануємо" в Києві Ткаченко наголосив, що музей є свідченням того, що Україна намагається фізично, наочно продемонструвати світу, що геноцид, якого зазнав український народ, не може бути забутий і має передаватися на державному рівні й визнаватися на державному рівні в усьому світі.

За його словами, президент України Володимир Зеленський постійно нагадує не тільки про необхідність завершення будівництва музею Голодомору, а й говорить про це у всьому світі, зокрема згадував про голодомор, перебуваючи з візитом у США.

"Наслідком голодомору, який визнано геноцидом проти нашого народу, з боку тоталітарного сталінського режиму, стали мільйони жертв серед українців. Це втрати, зіставні з тими, яких зазнала Україна у Другій світовій війні. Як можна прагнути знищити цілий народ? Чому і за що? Ми ніколи не зможемо цього зрозуміти, ми ніколи не зможемо цього забути, ми ніколи не зможемо цього пробачити", - процитував Ткаченко слова зі звернення президента України Володимира Зеленського до учасників форуму.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА