16:56 07.09.2021

Основними версіями загибелі мера Кривого Рогу є самогубство або доведення до самогубства - Нацполіція

3 хв читати
Основними версіями загибелі мера Кривого Рогу є самогубство або доведення до самогубства - Нацполіція

Слідчі дії у справі про загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова виключили версію навмисного вбивства або інсценування самогубства, заявляють у Національній поліції України.

"Уже завершено судово-медичну експертизу трупа Павлова, за результатами якої ми можемо стверджувати, що смерть Павлова настала внаслідок наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням серця, лівої легені та ребер. Зазначені тілесні ушкодження заподіяні внаслідок одного пострілу з вогнепальної зброї", - розповів у вівторок на брифінгу в Києві заступник начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції Микола Батюк.

Як зазначив заступник начальника управління, судмедекспертиза також підтвердила, що постріл був зроблений із близької відстані.

Крім того, як повідомив Бютюк, експертизи не встановили наявності в крові Павлова алкогольних або наркотичних речовин.

"Головне слідче управління за результатами отриманих даних, зокрема судових експертиз, свідчень свідків, даних, отриманих під час слідчого експерименту, спростувало версію скоєння умисного вбивства Павлова та інсценування самогубства. Ці дві версії спростовані, і на сьогодні Головне слідче управління розглядає основними версіями самогубство, вчинене з мотивів, які можуть бути пов'язані з особистим життям Павлова та його перебуванням на посаді мера", - наголосив Батюк.

"Слідство також не відхиляє версію доведення до самогубства за тими самими мотивами", - додав він.

У цьому контексті він повідомив про проведення слідчих дій, зокрема обшуків, в осіб, які можуть мати інформацію про мотиви самогубства або доведення до самогубства Павлова.

Батюк повідомив, що в рамках розслідування справи допитано понад 180 осіб із оточення Павлова - родичів, колег із роботи.

Начальник слідчого управління ГУНП у Дніпропетровській області Олег Сліпчук, у свою чергу, уточнив, що Павлов у ніч трагедії був один, жодних сторонніх осіб у будинку не було. "Приблизний час пострілу... о 6:45", - сказав Сліпчук.

Як повідомлялося, мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку 15 серпня. Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Слідство розглядає три основні версії події - убивство, самогубство, а також необережне поводження зі зброєю. Не виключається і версія доведення до самогубства.

Правоохоронці уточнювали, що на тілі загиблого було виявлено одне поранення з карабіна "Сайга". Вилучену на місці події зброю направлено на комплексну експертизу.

6 вересня міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що смерть мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, за даними попереднього слідства, є самогубством, яке може бути пов'язане з тим, що аудит бюджету міста встановив серйозні зловживання.

У відповідь на це начальник юридичного управління Криворізького міськвиконкому Максим Кудін заявив, що проведення перевірки діяльності Криворізької міської ради не може бути пов'язано зі смертю мера міста Костянтина Павлова, оскільки перевіряється також період, у який Павлов не був мером.

Позачергові вибори мера Кривого Рогу, найімовірніше, відбудуться 27 березня наступного року, прогнозує заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА