17:31 07.09.2021

Чеський суд засудив проросійського бойовика, який воював проти ЗСУ на Донбасі, до 20 років позбавлення волі

1 хв читати
Чеський суд засудив проросійського бойовика, який воював проти ЗСУ на Донбасі, до 20 років позбавлення волі

Празький міський суд заочно засудив громадянина Чеської Республіки Іржі Урбанека (прізвисько "Бегемот"), що воював на боці російських найманців проти української армії на Донбасі, до 20 років позбавлення волі за участь у незаконному збройному формуванні та здійсненні терактів.

Як повідомляють чеські ЗМІ у вівторок, Урбанек, якого було засуджено як особу, яка переховується від правосуддя, воював на боці окупантів із 2015 до 2018 року.

"Крім будівництва траншей або патрулювання, Урбанек, згідно з його заявами в соціальних мережах, також брав участь у збройних боях проти української армії, наприклад у містах Мар'їнці, Спартаку чи Красногорівці", - повідомляють журналісти видання Idnes.cz.

Зазначається також, що призначений бойовику адвокат намагався переконати суд, що прямих доказів того, що Урбанек брав участь у бойових діях немає, проте суд став на бік обвинувачення і присудив йому 20 років позбавлення волі.

"За словами голови (суду - ІФ) Гані Крестинової, представлені докази були переконливими: підсудний не приховував своєї участі в бойових діях. Вона додала, що сепаратистський рух явно спрямований на підрив конституційного ладу України і, отже, має характеристики організованої терористичної групи", - наголошують журналісти.

Вони додають, що мати і брат засудженого Урбанека відмовилися давати свідчення в суді, однак їх показання у рамках розслідування підтвердили, що він перебував в Україні в зазначений період.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА