18:44 07.09.2021

Поліція вивчає всі можливі мотиви самогубства або доведення до самогубства Павлова, зокрема ймовірні зловживання в мерії

3 хв читати
Поліція вивчає всі можливі мотиви самогубства або доведення до самогубства Павлова, зокрема ймовірні зловживання в мерії

Слідство вивчає весь спектр можливих причин самогубства або доведення до самогубства мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, включаючи службову діяльність, ймовірні зловживання в мерії, особисті мотиви, зазначають у Національній поліції України.

"Ми розглядаємо будь-які версії. Будь-яку інформацію щодо коптерів (коптерів, які, за інформацією ЗМІ, нібито літали над будинком мера протягом місяця перед загибеллю Павлова - ІФ), інформацію про якісь його переживання на якихось зустрічах, є також люди, які пояснили як він поводився за добу до трагічної події. Також аналізуються свідчення дружини, сина", - розповів заступник начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Олег Сліпчук.

Відповідаючи на запитання про те, чи були погрози на адресу Павлова, він сказав: "Не виключається такий факт, він перевіряється".

Заступник начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції Микола Батюк уточнив: "Версія доведення до самогубства передбачає, що могли бути якісь погрози, і він покінчив життя самогубством".

Сліпчук зазначив, що на сьогодні проводиться аудит роботи мерії Кривого Рогу. "Він ще не завершений, ініційований він не поліцією... Однією з версій може розглядатися службова діяльність, результати службової діяльності", - додав заступник начальника поліції Дніпропетровської області.

За його словами, аудит був розпочатий у травні 2021 року і перебуває на фінальній стадії.

Уточнюючи, чи встановив аудит якісь зловживання, Батюк наголосив, що були факти перешкоджання проведенню перевірок. "Є відповідні повідомлення і за цими фактами порушено кримінальні провадження", - сказав він.

"У сукупності... це може свідчити, що посадові особи мерії можуть щось приховувати... Результати перевірки будуть цього місяця. Якщо будуть встановлені якісь зловживання, то перевіряючі органи звертатимуться до правоохоронних органів", - сказав Батюк.

Він додав, що версія необережного поводження зі зброєю не підтверджується, зважаючи на ті дані, що Павлов був мисливцем, відвідував тир і загалом мав хороші навички поводження зі зброєю.

Як повідомлялося, мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку 15 серпня. Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Слідство розглядає три основні версії події - убивство, самогубство, а також необережне поводження зі зброєю. Не виключається і версія доведення до самогубства.

Правоохоронці уточнювали, що на тілі загиблого було виявлено одне поранення з карабіна "Сайга". Вилучену на місці події зброю направлено на комплексну експертизу.

6 вересня міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що смерть мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, за даними попереднього слідства, є самогубством, яке може бути пов'язане з тим, що аудит бюджету міста встановив серйозні зловживання.

У відповідь на це начальник юридичного управління Криворізького міськвиконкому Максим Кудін заявив, що проведення перевірки діяльності Криворізької міської ради не може бути пов'язано зі смертю мера міста Костянтина Павлова, оскільки перевіряється також період, у який Павлов не був мером.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА