07:38 08.09.2021

На Венеціанському кінофестивалі відбулася світова прем'єра драми "Відблиск" Васяновича

2 хв читати
На Венеціанському кінофестивалі відбулася світова прем'єра драми "Відблиск" Васяновича

Уперше за 30 років незалежності України на міжнародному кінофорумі у Венеції країну представляє відразу три фільми власного виробництва, в тому числі "Відблиск" режисера Валентина Васяновича, повідомили в Держкіно України.

"Відблиск" Валентина Васяновича є другою в історії українського кіно стрічкою, яка бере участь в основному конкурсі Венеціанського кінофестивалю - вперше за 29 років після фільму "Чутливий міліціонер" Кіри Муратової (1992). Драма претендує на отримання головної нагороди фестивалю - "Золотого лева", - сказано в повідомленні на сайті Держкіно України у вівторок.

Сам режисер вважає "Відблиск" неофіційними приквелом "Атлантиди", яка в 2019 році отримала в Венеції історичну перемогу і стала кращим фільмом секції "Горизонти", другої за важливістю програми Мостри.

"Моїм головним завданням було розповісти про наджорстоке ставлення до полонених, нелюдські муки і травми, які отримують там люди. І це жахіття відбувається не десь далеко, а зовсім поруч. Ці дикі речі відбуваються сьогодні у 21 столітті в Європі", - заявив Васянович.

До виробництва "Відблиску" було залучено знімальну команду, з якою режисер працював над "Атлантидою": художник-постановник Владлен Одуденко, кастинг-директор Тетяна Симон, звукорежисер Сергій Степанський, художник по костюмах Олег Гарманенко, художник по гриму - Анна Лукашенко та інші.

Головні ролі у фільмі виконують Роман Луцький, Ніка Мислицька, Надія Левченко, Андрій Римарук, Ігор Шульга. Також у фільмі зіграв Олександр Данилюк, позивний "Смайл" - відомий військовий хірург, який під час оточення в Дебальцевому зробив там понад 70 польових операцій.

Продюсерами фільму виступили Валентин Васянович, Ія Мислицька, Володимир Яценко і Анна Соболевська. Виробництво здійснили кінопродакшн "ARSENAL FILMS" за участі "ForeFilms" та фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Міжнародним дистриб'ютором фільму є польська компанія New Europe Film Sales (Варшава).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА