07:54 08.09.2021

Байден продовжив дію указу про санкції за втручання у вибори на рік

2 хв читати
Байден продовжив дію указу про санкції за втручання у вибори на рік

Президент Сполучених Штатів Джо Байден продовжив на рік режим надзвичайної ситуації в країні у зв'язку з загрозою іноземного втручання у вибори США, повідомляє Білий дім.

"12 вересня 2018 року виконавчим указом 13848 президент оголосив надзвичайний стан у країні відповідно до закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (...) в зв'язку з незвичайною і надзвичайною загрозою національній безпеці і зовнішній політиці Сполучених Штатів, яку представляє небезпека іноземного втручання або підрив суспільної довіри до виборів у США", - йдеться в заяві Байдена, поширеній Білим домом.

"Я продовжую на один рік національний режим надзвичайної ситуації, оголошений указом 13848 щодо загрози іноземного втручання у вибори США або підриву довіри громадськості до виборів у Сполучених Штатах", - додав Байден.

У влади США немає доказів того, що іноземна держава змінила результати голосування на будь-яких виборах у США, зазначається в заяві. Проте, наголошується, що "іноземні держави історично прагнули використовувати вільну і відкриту політичну систему Америки".

"В останні роки поширення цифрових пристроїв і інтернет-комунікацій створило значні уразливості і збільшило масштаби та інтенсивність загрози іноземного втручання. Здатність осіб, які перебувають повністю або значною частиною за межами Сполучених Штатів, втручатися у вибори в США або підривати довіру громадськості до них, зокрема за допомогою несанкціонованого доступу до інфраструктури виборів і кампаній або прихованого поширення пропаганди та дезінформації, продовжує представляти незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів", - йдеться в заяві Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА