07:59 08.09.2021

До 430 тис. домогосподарств і підприємств залишаються без світла в штаті Луїзіана через дев'ять днів після урагану "Іда"

2 хв читати
До 430 тис. домогосподарств і підприємств залишаються без світла в штаті Луїзіана через дев'ять днів після урагану "Іда"

Близько 430 тис. житлових будинків і комерційних установ в американському штаті Луїзіана досі не підключені до електропостачання через дев'ять днів після урагану "Іда", що раніше обрушився на цей штат, передає у вівторок агентство Associated Press (AP).

До того ж спостерігається великий розрив між найбільшим містом штату Новим Орлеаном, де подачу електрики відновили в 75% кварталів, і іншими районами, де майже все населення залишається без світла. Зокрема, в окремих місцях ремонтні роботи, як очікується, триватимуть до 17 вересня або до 29 вересня.

Однак, нагадує AP, якщо відразу після удару "Іди" без електрики залишалися приблизно 1,1 млн користувачів, зокрема весь Новий Орлеан, то тепер ситуація нормалізується. Також відновлена подача водопостачання для сотень тисяч жителів штату.

Більшість лікарень у регіоні як і раніше закриті. Державні організації, волонтери, церковні благодійники продовжують роздачу їжі, води і необхідних речей усім, хто залишився без даху над головою.

Також вже дев'ять днів у найбільших містах штату спостерігаються перебої з паливом. За даними AP, у чергах на отримання палива для заправки генераторів і транспорту доводиться стояти годинами.

Ураган "Іда" забрав життя 15 людей у Луїзіані. Також негода торкнулася ще восьми штатів, причому ураган досяг північного сходу країни, викликавши сильні затоплення в Нью-Йорку. Загальна кількість жертв лиха в США на сьогодні становить 71 особу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА