11:02 08.09.2021

Профільний комітет планує через декілька тижнів підготувати законопроект про столицю до розгляду у Раді - Корнієнко

2 хв читати
Профільний комітет планує через декілька тижнів підготувати законопроект про столицю до розгляду у Раді - Корнієнко

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування планує через декілька тижнів підготувати законопроект про столицю до розгляду в другому читанні на пленарному засіданні Верховної Ради, повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Є у нас законопроект №2143-3, його вже декілька разів розглядали і декілька разів готували до другого читання. Там є зауваження від наших міжнародних партнерів, від головного юридичного управління, це дає нам можливість його переглядати, і ми на комітеті запустимо його перегляд. Щодо того, що ми сьогодні щось ухвалимо, це неправда, ми сьогодні нічого не ухвалюватимемо, тому що 900 поправок, нам потрібно декілька тижнів їх обробити", - сказав Корнієнко журналістам у кулуарах парламенту в середу.

За його словами, питання про те, яка саме модель "буде вимальовуватися", обговорюватимемо з міжнародними експертами і киянами.

"Зрозуміло, що в основі буде відокремлення голови КМДА і стратегічно потрібно, щоб він міг здійснювати нагляд за діяльністю законно обраного мера, якому довіряють кияни, вказувати йому на недоліки", - додав парламентарій.

Водночас він наголосив, що пряме суміщення посад мера міста і голови Київської міської держадміністрації створює багато нюансів, які унеможливлюють якісне управління містом.

"Хочу нагадати, що голова Київської міської державної адміністрації - це призначений президентом згідно з указом, поданням Кабміну чиновник, його не обирають. Просто так у нас співпало, що персонально він збігається з обраною людиною - мером міста, через що виникають проблеми", - зазначив Корнієнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА