12:45 08.09.2021

"Слуга народу" не голосуватиме за звернення до Конгресу США про надання Україні статусу основного союзника поза НАТО - Арахамія

2 хв читати
"Слуга народу" не голосуватиме за звернення до Конгресу США про надання Україні статусу основного союзника поза НАТО - Арахамія

Депутатська фракція "Слуга народу" не підтримуватиме на голосуванні під час позачергового засідання Верховної Ради в середу проект постанови про звернення до Конгресу США щодо надання Україні статусу основного союзника поза НАТО (№5380), повідомив голова фракції Давид Арахамія.

"Після візиту (президента Володимира Зеленського - ІФ) до Сполучених Штатів Америки було дуже багато консультацій на цю тему, учора пані посол Маркарова свою думку висловила, багато експертів, міністр іноземних справ, пані Стефанішина (віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - ІФ), і станом на зараз ми схиляємося до того, що не підтримуватимемо цю постанову", - сказав Арахамія журналістам у кулуарах парламенту в середу.

Водночас він зазначив, що фракція "Слуга народу" братиме участь у позачерговому засіданні парламенту, присвяченому розгляду цього питання, щоб "донести свою позицію до виборців".

На думку Арахамії, статус основного союзника поза НАТО спочатку був створений для того, щоб надати від США країнам, які не можуть бути в НАТО, "поштовх, сигнал про те, що вони можуть бути в статусі союзників".

"Але в нашій Конституції написано, що ми рухаємося до НАТО, у нас є дорожня карта, яким чином ми маємо потрапити в НАТО, ми провели багато реформ і змін для того, щоб бути сумісними з НАТО. Тобто це не наш статус (основного союзника поза НАТО - ІФ)", - наголосив парламентарій.

Арахамія також зазначив, що в разі набуття статусу основного союзника поза НАТО є ризики, за яких "в Америці є деякі люди, які не хочуть давати Україні потужності НАТО, і як тільки ми і самі подаруємо можливість надати нам статус, який фактично нічого не дає, от в Афганістану був такий статус, і ми бачимо, чим усе закінчилося".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні чотири ракетних і 57 авіаударів

За добу окупанти 235 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування - ОВА

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА