17:16 08.09.2021

Постачання газу "Північним потоком-2" очікуються з 1 жовтня - Bloomberg

1 хв читати
Постачання газу "Північним потоком-2" очікуються з 1 жовтня - Bloomberg

Початок постачань газу магістраллю "Північний потік-2" очікується з 1 жовтня, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела, ознайомлені з планами "Газпрому".

Через два місяці можуть запрацювати обидві нитки магістралі.

Терміни початку надходження газу з "Північного потоку-2" до ГТС Європи, як і раніше, залежатимуть від рішення регулятора ФРН, зазначає Bloomberg.

Морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд куб. м газу на рік пролягає від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Укладання першої нитки проекту завершилося в червні, другої - у вересні.

"Газпром" добудовує "Північний потік-2" власними силами, оскільки через накладені США санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу з укладання труби.

Минулого тижня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив: "Ще до кінця цього року в цей опалювальний сезон ми з вами можемо поставити перший газ газопроводом "Північний потік-2" на європейський ринок. З російської сторони створені всі необхідні потужності: видобувні потужності на Ямалі та газотранспортні потужності в північному газотранспортному коридорі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА