19:56 08.09.2021

Начальник Льотної академії отримав нову підозру, СБУ оприлюднила докази його хабарництва

2 хв читати
Начальник Льотної академії отримав нову підозру, СБУ оприлюднила докази його хабарництва

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) вручили нову підозру начальнику Льотної академії Національного авіаційного університету (ЛА НАУ), якого підозрюють у хабарництві.

"Нову підозру зловмисникові вручали в одній із лікарень міста Києва, куди чоловік приїхав із Кропивницького, щоб нібито "підправити" своє здоров'я", - повідомив прес-центр СБУ в середу.

У спецслужбі наголосили, що за версією слідства зловмисник має потужні корупційні зв'язки в регіоні, що дало змогу йому "впевнено почуватися", навіть будучи підозрюваним СБУ.

Минулого тижня СБУ вже вручила посадовцю підозру за цією самою статтею - про хабарництво, проте судді відпустили його прямо в залі засідань.

Начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та його посередника - начальника льотного училища ЛА НАУ - підозрюють у вимаганні хабара в $20 тис.

"Посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за підписання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю "знищити" його бізнес", - повідомляється у прес-релізі.

Оперативники спецслужби затримали посередника під час отримання усієї суми хабара при виїзді з Кропивницького, він планував втекти до Києва.

Крім того, на сайті СБУ розміщено відео, на яких зафіксовані зустрічі фігурантів провадження з директором компанії, від якого вимагали неправомірну вигоду.

"Зокрема, на записах видно як начальник Академії домовляється про систему "відкатів" на навчальних польотах студентів; фігуранта не влаштовує хабар у національній валюті, вимагає долари; сторони домовляються про "відкати" з кожного етапу навчань студентів; начальник Академії зізнається, що змушує студентів вносити "додаткові платежі".

Начальника ЛА НАУ підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 10 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА