20:34 08.09.2021

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі у серпні зберігся на рівні "дуже високий" через невеликі опади і спеку - моніторинг

2 хв читати
Рівень забруднення повітря в Кривому Розі у серпні зберігся на рівні "дуже високий" через невеликі опади і спеку - моніторинг

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.) у серпні поточного року за індексом забруднення атмосферного повітря зберігся на рівні "дуже високий" через невелику кількість днів з опадами, сильну спеку, найбільші забруднення - в Інгулецькому районі, повідомляється в щомісячному бюлетені забруднення атмосферного повітря за липень, оприлюдненому управлінням екології на сайті Криворізького міськвиконкому в середу.

За даними Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛСЗАП) Кривого Рогу, протягом минулого місяця спостерігалося перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) з пилу у 104 випадках (44% проб), з формальдегіду - в 87 випадках (19%), фенолу - в чотирьох випадках (1%), оксиду вуглецю - в трьох випадках (1%) і діоксиду азоту - в десяти випадках (3%).

Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, оксиду азоту, фенолу і аміаку на всіх п'яти постах спостережень міста не перевищували санітарно-гігієнічні норми, констатується в довідці. Перевищення пилу фіксувалося на всіх п'яти пунктах спостережень, з діоксиду азоту та формальдегіду - також на всіх п'яти постах.

Раніше начальник управління екології Світлана Охотнікова повідомляла агентству "Інтерфакс-Україна", що управління першим в Україні створило моніторингову мережу зі спостереження за станом атмосферного повітря на підставі даних лабораторій розташованих у місті підприємств.

Основними джерелами забруднення атмосфери викидами металургійних підприємств є коксохімічне, агломераційне, доменне, феросплавне і сталеплавильне виробництва. При цьому, зокрема, коксохімвиробництво забруднює атмосферу оксидами вуглецю і сірки, а також пилом. Аглофабрики виділяють оксиди сірки і вуглецю, а пил містить залізо і його оксиди, оксиди марганцю, магнію, фосфору, кремнію, кальцію, іноді частинки титану, міді, свинцю.

Доменне виробництво характеризується утворенням великої кількості доменного газу, що містить оксиди вуглецю й сірки, водень, азот, деякі інші гази і велику кількість колошникового пилу, що містить оксиди заліза, кремнію, марганцю, кальцію, магнію, частки шихтових матеріалів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА