07:32 09.09.2021

В Афганістані тривають протести проти нерівності і нового уряду

2 хв читати
В Афганістані тривають протести проти нерівності і нового уряду

На вулицях міст Афганістану третій день поспіль проходять протести проти нерівності і нового уряду, сформованого рухом "Талібан", і до якого не увійшли жінки, повідомляють західні ЗМІ.

ЗМІ наводять поширені в соціальних мережах відеокадри, на яких відображені афганські жінки, які вийшли на вулиці західного району Кабула на знак протесту проти формування нового уряду без участі жінок. На кадрах показано, як демонстранти скандують фразу: "Кабінет (міністрів - ІФ) без жінок - провальний". Деякі тримали плакати з написом "Робота, освіта і свобода".

Як зазначається, деякі протестувальники критикували талібів за захоплення провінції Панджшер.

За даними преси, великі ЗМІ перестали інформувати про протести після того, як таліби затримали групу журналістів, які висвітлювали у вівторок демонстрацію в Кабулі проти пакистанського втручання в Афганістан. Бойовики застосували фізичну силу проти як мінімум двох журналістів місцевого видання Etilaatroz. Кількох журналістів затримали.

Один із співробітників видання опублікував у Twitter фото і відеоматеріали, на яких видно, як двоє постраждалих журналістів ледь можуть ходити або говорити після розгону маніфестації.

ЗМІ зазначають, що іноземні журналісти також перебувають у небезпеці. Так, репортер видання The Los Angeles Times Набіх Булос написав у своєму Twitter, що таліби штовхнули його і його напарника фотографа і спробували видалити матеріал, відзнятий під час протестів.

Крім того, в мережі з'явилися кадри того, як бойовик руху "Талібан" б'є батогом жінку.

Як повідомляється, таліби жорстко придушують протести і в інших містах Афганістану - Гераті, Газні, Файзабаді. Преса нагадує, що в провінції Герат як мінімум двоє демонстрантів загинули, семеро поранені після того, як таліби відкрили вогонь під час розгону протестувальників. Крім того, кілька протестувальників арештовані в провінції Газні.

Раніше в середу стало відомо, що таліби заборонили проведення будь-яких акцій протесту без попереднього дозволу. Відтепер будь-яка акція протесту може бути проведена тільки за попереднім погодженням з міністерством юстиції і МВС Афганістану. При цьому відповідальність за наслідки в разі недотримання цього правила буде повністю лежати на організаторах акцій. Розпорядження діє як для Кабула, так і для інших регіонів Афганістану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА