11:48 09.09.2021

В Афганістані перебувають 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому - глава МЗС

1 хв читати
В Афганістані перебувають 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому - глава МЗС

В Афганістані перебувають 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому, триває робота над черговими евакуаційними рейсами, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"За наявною у нас інформацією, наразі на території Афганістану залишаються 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому. Ми працюємо через наші посольства в Таджикистані, Пакистані та Ірані, а також через посольства певних дружніх нам країн, які також мають зв'язки з талібами, тут в Україні, для того, щоб організувати чергові евакуаційні рейси", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Водночас міністр наголосив, що, за інформацією МЗС, ті громадяни України, які звернулися з проханням бути евакуйованими, не належать до груп ризику, для безпеки яких на сьогодні існують реальні гострі загрози.

За словами Кулеби, це не журналісти, не працівники міжнародних організацій чи громадські активісти, колишні посадові особи або члени їхніх сімей.

"Ми про всіх знаємо. Хто ще хоче повернутися - нехай звертається до наших посольств, вноситимемо до списків. Ми наразі працюватимемо над організацією логістичних можливостей такої евакуації", - запевнив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА