13:25 09.09.2021

Тищенко із застосуванням сили перервав виступ Лероса з трибуни парламенту

2 хв читати
Тищенко із застосуванням сили перервав виступ Лероса з трибуни парламенту

Народний депутат депутат із фракції "Слуга народу" Микола Тищенко силою припинив виступ свого колеги Гео Лероса (позафракційний), який із трибуни парламенту звинуватив президента України Володимира Зеленського та його Офіс у зриві операції українських спецслужб із затримання "вагнерівців".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Тищенко під час виступу Лероса підійшов до трибуни і почав його виштовхувати. Виникла бійка. Трибуну оточили представники інших фракцій.

Спікер парламенту Дмитро Разумков декілька разів закликав припинити бійку, однак його не почули і він оголосив перерву в пленарному засіданні.

Згодом Тищенко заявив, що готовий понести відповідальність за бійку з депутатом Леросом.

"Річ у тім, що в парламенті дуже багато емоцій і різних енергій, скажімо так. Тому коли йому (Леросу - ІФ) було з місця сказано: "Будь ласка, за темою", він взагалі не відчував відповідальності перед суспільством. Він продовжував ображати, матюкатися, лаятися, говорити брудні речі й саме на адресу гаранта нашої Конституції", - сказав Тищенко журналістам у кулуарах парламенту.

Він також зазначив, що фракція "Слуга народу" висловила свою точку зору щодо цієї ситуації і вважає, що Лерос має скласти мандат за свої дії.

Водночас, коментуючи заяву голови фракції Давида Арахамії про необхідність тимчасово відсторонити їх із Леросом від участі в засіданнях, Тищенко наголосив, що готовий понести відповідальність за свою поведінку в парламенті, але "певні дії мають застосовуватися до всіх, хто був тоді біля трибуни". Також він зазначив, що представники монобільшості звернулася до регламентного комітету і для отримання роз'яснень щодо дій і висловлювань Лероса, який "ображав інституцію президентства в державі Україна".

Сам Лерос вважає, що в його словах не було образ на адресу президента. Крім того, він сказав, що не вважає за потрібне надавати цінність словам Арахамії, оскільки він виступив також не за темою питання, яке розглядали. Одночасно Лерос зауважив, що "готовий абсолютно до всіх дій" у разі, якщо регламентний комітет ухвалить відповідне рішення.

"Цей весь період, коли мене виключили з фракції за публікацію матеріалу, пов'язаного з корупцією в оточенні Зеленського, постійно відбувається на мене пресинг, тиск, відкриття кримінальних проваджень, тому мене абсолютно не бентежить той факт, що мене можуть на якусь кількість днів відсторонити від роботи Верховної Ради", - сказав Лерос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА