13:49 09.09.2021

Держкомісія ТЕБ та НС розглянула готовність до надзвичайних ситуацій на об'єктах критичної інфраструктури і в опалювальному сезоні

2 хв читати
Держкомісія ТЕБ та НС розглянула готовність до надзвичайних ситуацій на об'єктах критичної інфраструктури і в опалювальному сезоні

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розглянула питання поводження з небезпечними відходами та готовності до надзвичайних ситуацій на об'єктах критичної інфраструктури і під час опалювального сезону.

"Комісією прийняте рішення доручити головам обласних та Київської міської адміністрації вжити заходів щодо активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення через засоби масової інформації, соціальні мережі з приводу важливості дотримання протиепідемічних заходів запобігання поширенню коронавірусної інфекції. У тому числі й щодо проведення кампанії з вакцинації від COVID-19", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

На засіданні також було розглянуто питання щодо поводження з небезпечними відходами, зокрема непридатними до використання і забороненими до застосування хімічними засобами захисту рослин.

"Прийнято рішення доручити обласним, Київській міській держадміністраціям забезпечити з місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища фінансування заходів із збирання та знешкодження непридатних до використання та заборонених пестицидів, що зберігаються на територіях областей", - ідеться в повідомленні.

Крім того, обговорювали готовність центральних та місцевих органів виконавчої влади до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій на об'єктах критичної інфраструктури, зокрема забезпечення стійкої роботи транспортної інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу.

За результатами відповідальним структурам доручено: вжити заходів щодо своєчасного виконання робіт спеціалізованими організаціями та надання актів про перевірку і прочищення димових і вентиляційних каналів комунальних об'єктів, житлових і громадських будівель; забезпечити проведення заходів щодо пропаганди правил безпечного користування газом у побуті; уточнити мінімально необхідні потреби електроенергії для забезпечення роботи котелень від пересувних автономних електростанцій на випадок їх знеструмлення; розробити схеми підключення автономних електростанцій; створити резервні джерела електроживлення (дизель-генератори, відомчі електростанції) котелень та забезпечити оперативне їх залучення в разі вимкнення електропостачання.

Крім того, для запобігання переохолодженню людей доручено визначити наявні будівлі та приміщення в них для використання під стаціонарні пункти обігріву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА