15:40 09.09.2021

Кількість підозрюваних у справі про вимагання $700 тисяч у харківського аграрія зросла до 13 осіб

2 хв читати
Кількість підозрюваних у справі про вимагання $700 тисяч у харківського аграрія зросла до 13 осіб

Харківська поліція під процесуальним керівництвом облпрокуратури оголосила про підозру ще восьми членам групи, яка, погрожуючи фізичною розправою, займалася вимаганням та захопленням майна.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, правоохоронці вийшли на них під час розслідування кримінального провадження про вимагання $700 тис. у місцевого аграрія.

"Під час слідства поліцейські встановили й інших членів групи. Всі вони "спеціалізувалися" на вимаганнях та захопленні майна", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці також встановили канали легалізації отриманих шляхом вимагання коштів. За даними поліції, члени групи налагодили торговельну мережу з продажу контрабандної та контрафактної продукції, зокрема - тютюнових виробів. Частина прибутку йшла на фінансування і розвиток угруповання.

Оперативники і слідчі за силової підтримки полку поліції особливого призначення здійснили санкціоновані обшуки за місцями зберігання контрафактної продукції, а також вдома у членів групи і в їхніх автомобілях. У результаті було вилучено майже 500 тис. грн, тютюнові вироби без марок акцизного податку на загальну суму понад 5 млн грн, печатки підприємств з ознаками фіктивності та "чорнові" записи.

Отже, загальна кількість підозрюваних у кримінальному провадженні збільшилася до 13. Всім їм інкримінують ч.2, ч.4 ст.189 (вимагання) КК України. У поліції не виключають, що пізніше дії підозрюваних можуть бути додатково кваліфіковані.

Як повідомлялося, у квітні цього року поліція затримала в центрі Харкова групу з п'яти осіб (серед яких - два організатори), що займалися здирством.

Наприкінці березня в смт Панютиному Лозівського району області вони вимагали від місцевого аграрія перереєструвати на них його підприємство. Чоловіка побили і пригрозили в разі відмови виконати вимоги розправитися з членами його сім'ї. Йому також залишали ритуальну атрибутику. Пізніше вимагачі зажадали у нього 700 тис. дол. Підприємець передав їм того самого дня $100 тис. як гарантію, що погоджується на висунуті вимоги. Відразу після передання залишку необхідної суми ($600 тис.) у готелі Kharkiv Palace членів групи затримали правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА