16:49 09.09.2021

До Ради скеровано звернення про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу

2 хв читати
До Ради скеровано звернення про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу

Виконувач обов'язків міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул скерував до Верховної Ради звернення про призначення позачергових виборів мера міста через смерть попереднього мера Костянтина Павлова.

"Звертаюся до Верховної Ради України із проханням про призначення позачергових виборів криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області у зв'язку зі смертю криворізького міського голови Павлова Костянтина Юрійовича", - йдеться в документі, оприлюдненому прес-службою Криворізької міськради в четвер.

Зазначається, що нові вибори міського голови Кривого Рогу можуть відбутися в березні 2022 року.

Як повідомлялося, мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку 15 серпня. Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Слідство розглядає три основні версії події - убивство, самогубство, а також необережне поводження зі зброєю. Не виключається і версія доведення до самогубства.

Зазначено, що на тілі загиблого було виявлено одне поранення з карабіна "Сайга". Вилучену на місці події зброю направлено на комплексну експертизу.

6 вересня міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що смерть мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, за даними попереднього слідства, є самогубством, яке може бути пов'язане з тим, що аудит бюджету міста встановив серйозні зловживання.

У відповідь на це начальник юридичного управління Криворізького міськвиконкому Максим Кудін заявив, що проведення перевірки діяльності Криворізької міської ради не може бути пов'язано зі смертю мера міста Костянтина Павлова, оскільки перевіряється також період, у який Павлов не був мером.

Позачергові вибори мера Кривого Рогу, найімовірніше, відбудуться 27 березня наступного року, заявила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук. До їх проведення обов'язки мера Кривого Рогу тимчасово виконуватиме колишній міський голова Юрій Вілкул.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА