17:44 09.09.2021

Влада Молдови запроваджує НС у галузі охорони здоров'я через зростання захворюваності на COVID-19 з 11 вересня до 31 жовтня

2 хв читати
Влада Молдови запроваджує НС у галузі охорони здоров'я через зростання захворюваності на  COVID-19 з 11 вересня до 31 жовтня

У Молдові з 11 вересня до 31 жовтня діятиме надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я, заявила міністр охорони здоров'я Алла Немеренко.

"У зв'язку із зростанням кількості випадків захворювання на коронавірус у Молдові запроваджується надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я. Він діятиме з 11 вересня до 31 жовтня. Таке рішення ухвалила національна надзвичайна комісія на підставі рекомендацій національного агентства з громадської охорони здоров'я. Рішення продиктоване розвитком епідемічного процесу, який має висхідний характер із тенденціями до постійного загострення", - сказала Немеренко в четвер журналістам.

За її словами, агентство представило результати моніторингу, які свідчать про зростання поширення COVID-19 та погіршення ситуації протягом останніх чотирьох тижнів.

Як сказала Немеренко, з 11 вересня громадяни від 18 років зможуть брати участь у заходах просто неба (спектаклі, фестивалі тощо) або в закритих приміщеннях (нічні клуби, театри, концертні зали тощо) лише за пред'явлення певних документів. Йдеться про свідоцтво про повну вакцинацію або негативний результат тесту на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за три дні. Дозволено пред'явити сертифікат, що підтверджує наявність антитіл, який діє протягом 90 днів.

У Молдові процес вакцинації розпочався 2 березня. Із 3,2 млн громадян вакциновано понад 1,3 млн осіб, понад 700 тис. із них - двома дозами. Після початку вакцинації поширення коронавірусу значно знизилося - від 1,5-2 тис. випадків до 100 випадків за день. Однак від початку серпня намітилося зростання випадків зараження. Наприкінці серпня почали реєструвати до 500 і більше випадків за день.

Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові становить 272 325, вилікувалося 260 508 осіб, 6 466 - померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА