18:33 09.09.2021

Російські найманці на Донбасі 9 разів порушили умови перемир'я, поранений один військовослужбовець ЗСУ - штаб ООС

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі 9 разів порушили умови перемир'я, поранений один військовослужбовець ЗСУ - штаб ООС

Російські найманці на Донбасі від початку поточної доби дев’ять разів порушили умови режиму припинення вогню, відкриваючи вогонь по позиціях української армії, внаслідок чого один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення, повідомляє прес-служба штабу Операції об'єднаних сил у четвер.

"Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи. Від початку поточної доби зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні у Facebook.

Зазначено, що в напрямку населеного пункту Гранітне російські найманці обстріляли позиції української армії з великокаліберних кулеметів, у районі Красногорівки двічі вели вогонь з мінометів 120 калібру та ручних протитанкових гранатометів.

"Під щільний вогонь противника потрапили позиції наших захисників поблизу населеного пункту Верхнє Торецьке. Ворог здійснив численні обстріли з артилерії калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм. Біля Нью-Йорка російські найманці обстрілювали наші позиції з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів", - уточнюють у штабі ООС.

Там додають, що поблизу Новозванівки російсько-окупаційні війська чотири рази вели вогонь із забороненої зброї, застосувавши міномети 120-го калібру, а також станкові протитанкові гранатомети.

"У результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров'я - тяжкий. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь", - наголошують у штабі.

Уточнюється, що про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА