19:04 09.09.2021

Російські найманці на Луганщині обстріляли з мінометів слідчу групу СБУ, що збирала докази про їхню причетність до артобстрілів мирних жителів

1 хв читати
Російські найманці на Луганщині обстріляли з мінометів слідчу групу СБУ, що збирала докази про їхню причетність до артобстрілів мирних жителів

Оперативно-слідча група Служби безпеки України, яка працювала поблизу лінії зіткнення на Луганщині, потрапила під обстріл бойовиків "ЛНР", повідомляє прес-центр відомства в четвер.

"Співробітників спецслужби "накрило вогнем" під час роботи в Трьохізбенці. Там офіцери СБУ збирали докази, що підтверджують вину найманців в обстрілах мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування. За оперативною інформацією, бойовики стріляли з заборонених Мінських угодами великокаліберних мінометів", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що всі члени оперативно-слідчої групи СБУ живі.

"Наразі українська спецслужба продовжує збирати докази в кримінальному провадженні за фактом учорашнього обстрілу українських позицій. Це вже 64 провадження з початку року, яке СБУ відкрила за фактом обстрілів лише у Луганській області", - наголошують у СБУ.

У спецслужбі нагадують, що ввечері 8 вересня російські найманці обстріляли район тубдиспансеру в селі Трьохізбенка Щастинського району Луганської області.

"Вони використовували заборонене Мінських угодами великокаліберне озброєння. Унаслідок атаки зазнали поранень шестеро українських військовослужбовців. Крім того, застосована ворогом артилерія калібру 122 мм влучила в цивільні об'єкти та пошкодила житлові багатоповерхові та приватні будинки мешканців села Трьохізбенка", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що заподіяв тяжкі наслідки) за цим фактом триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА