19:06 09.09.2021

Університет Джорджа Вашингтона допоможе Україні залучити зовнішні гранти на реформу в меліоративній галузі

2 хв читати
Університет Джорджа Вашингтона допоможе Україні залучити зовнішні гранти на реформу в меліоративній галузі

Експерти американського Університету Джорджа Вашингтона допоможуть Україні залучити зовнішні дослідницькі гранти для реалізації іригаційної реформи, провести освітні програми шляхом обміну фахівцями та нададуть країні технічну допомогу, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства на сайті в четвер.

За його даними, відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі міністра агрополітики Романа Лещенка та працівників Університету Джорджа Вашингтона, яка відбулася на початку вересня.

Сторони на зустрічі обговорили партнерство, у рамках якого заклад допоможе Україні знайти зовнішні дослідницькі гранти для проведення реформи зрошення. Також університет має намір провести освітні програми шляхом обміну фахівцями з України та надасть країні технічну допомогу.

"Нам потрібні нові технології, щоб змінити нашу екологічну філософію, тому що Україна може втратити багато родючих земель без високого рівня управління водними ресурсами", - пояснив Лещенко, слова якого наводить прес-служба Мінагрополітики.

Міністр уточнив, що Україна створює умови для залучення іноземних інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства в земельних відносинах. За його даними, після відкриття ринку землі 1 липня Україна має намір сформувати правову базу для діяльності організації водокористувачів та створити механізми залучення інвестицій у будівництво нової меліоративної інфраструктури та функціонування наявної.

Як повідомлялося, США можуть надати Україні кредитну лінію загальною сумою $4 млрд на період 2022-2030 років для модернізації об'єктів іригаційної інфраструктури. Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до США минулого тижня запропонував американським партнерам до розгляду інвестиційний проект.

Кабінет Міністрів у квітні 2021 року закликав до кінця поточного року розпочати відновлення систем зрошення с/г земель у південних областях країни.

Відновлення меліоративної галузі стало національним проектом до 2024 року. У 2021-му Мінагрополітики запускає пілотний проект із відновлення зрошувальних систем в Одеській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА