20:14 09.09.2021

Постачання гумдопомоги Кабулу не повинно залежати від обстановки на політичній арені - глава МЗС Катару

2 хв читати
Постачання гумдопомоги Кабулу не повинно залежати від обстановки на політичній арені - глава МЗС Катару

Глава міністерства закордонних справ Катару Мухаммед бен Абдулрахман Аль Тані в четвер заявив, що надання гуманітарної допомоги Афганістану не повинно залежати від політичного прогресу, повідомляє телеканал TRT World.

"Гуманітарна допомога не повинна залежати від будь-якого політичного прогресу, оскільки ми вважаємо, що афганський народ заслуговує на допомогу, підтримку, незважаючи на те, що відбувається на політичній арені", - заявив Аль Тані в Ісламабаді.

Глава МЗС Катару також подякував представникам руху "Талібан", які взяли владу в Афганістані, за те, що вони дозволили здійснювати чартерні рейси.

Раніше в четвер із Кабула до Дохи вилетів перший з моменту встановлення контролю в Афганістані влади талібів міжнародний комерційний рейс. Як повідомлялося, рейс здійснив лайнер Boeing 777 авіакомпанії Qatar Airways.

Десятки іноземних громадян, зокрема американці, увійшли на борт літака: це перший виїзд іноземців з Афганістану після завершення наприкінці серпня процесу виведення іноземних сил із цієї країни. Як повідомлялося, таліби дозволили 200 громадянам США та іншим іноземцям, які не змогли покинути Афганістан до 31 серпня, зробити це тепер.

Також у четвер у Кабулі приземлився перший борт із гуманітарним вантажем із Пакистану.

Представники руху "Талібан" та іноземні технічні фахівці вважають, що аеропорт Кабула цього тижня буде готовий до роботи за міжнародними напрямками. За їхньою оцінкою, у найближчі три дні аеропорт буде готовий до прийому і відправлення міжнародних авіарейсів.

В аеропорту Кабула наразі, поряд з афганськими фахівцями, працюють експерти з Катару і Туреччини. Зазначено, що Катар та ОАЕ виділили Афганістану електронне обладнання, зокрема комп'ютери та сканери для перевірки багажу та пасажирів.

У вересні аеропорт афганської столиці поновив обслуговування деяких внутрішніх рейсів.

Аеропорт Кабула перестав працювати відтоді, як у ніч на 31 серпня військові США завершили там операцію з евакуації цивільних осіб, які не хотіли залишатися в захопленому рухом "Талібан" Афганістані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА