21:13 09.09.2021

Брюссель очікує, що в іншому складі афганського уряду будуть представлені всі верстви населення

2 хв читати
Брюссель очікує, що в іншому складі афганського уряду будуть представлені всі верстви населення

В Євросоюзі сподіваються, що в майбутньому склад нового уряду Афганістану буде інклюзивним та що в ньому буде представлено все політичне та етнічне різноманіття країни, що є найважливішим показником для подальшої взаємодії з Брюсселем.

"ЄС висловлює стурбованість у зв'язку з тим, що 7 вересня рух "Талібан" призначив перехідний уряд, що не відповідає заявленим обіцянкам "Талібану" про інклюзивний уряд, який відобразив би політичне, релігійне та етнічне різноманіття в Афганістані", - йдеться в заяві представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС).

"Таким чином, ЄС очікує такої інклюзивності і представництва у майбутньому складі уряду", - наголошується в документі.

У Брюсселі наголосили, що "інклюзивний і представницький уряд є ключовим елементом на шляху до стабільності та миру в Афганістані", а також найважливішим критерієм для взаємодії з ЄС.

Напередодні в ЄС вже заявляли, що оголошений рухом "Талібан" уряд не відповідає критеріям інклюзивності і не представляє всі етнічні і релігійні верстви населення Афганістану. Як повідомляли європейські ЗМІ, представник ЄС зазначив, що таліби протягом декількох останніх тижнів обіцяли, що сформований ними уряд буде інклюзивним, і ЄС сподівався, що це відповідатиме дійсності.

Таліби у вівторок оголосили про ключові призначення в новому уряді. Більшість з тих, хто отримали високі посади в уряді Афганістану, перебувають під санкціями РБ ООН. При цьому переважна більшість із 33 осіб, які отримали посади в уряді, - пуштуни. Етнічні меншини Афганістану представлені лише двома таджиками і одним узбеком.

Усі вже відомі члени нового уряду Афганістану - або таліби, або члени чинної спільно з талібами мережі "Хаккані". Главою нового уряду вибрали муллу Мохаммада Хасана Ахунда, а його заступником - муллу Абдулу Гані Барадара. Пост глави МВС займе Сираджуддін Хаккані, якого розшукує ФБР і пропонує $5 млн за інформацію про нього, а міністром закордонних справ стане Амір Хан Муттакі. Мулла Мохаммад Якуб отримає посаду міністра оборони, міністерство юстиції очолить Абдул Хакім. Санкції ООН діють щодо мулли Абдула Хака Васіка, який очолив афганську розвідку. Мулла Хайрулла Хайрхва, призначений міністром інформації, в минулому був в'язнем американської в'язниці Гуантанамо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА