08:02 10.09.2021

Сі Цзіньпін у бесіді з Байденом: Проблеми у відносинах між КНР і США суперечать інтересам двох країн і світу

2 хв читати
Сі Цзіньпін у бесіді з Байденом: Проблеми у відносинах між КНР і США суперечать інтересам двох країн і світу

Голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній бесіді з президентом США Джо Байденом заявив, що існуючі проблеми у відносинах між двома країнами не відповідають корінним інтересам як двох країн, так і світової спільноти.

"Сі Цзіньпін зазначив, що протягом певного періоду часу політика, що проводиться Сполученими Штатами щодо Китаю, викликала серйозні проблеми в китайсько-американських відносинах, що не відповідає фундаментальним інтересам двох народів і загальним інтересам усіх країн світу", - йдеться в повідомленні про бесіду на сайті МЗС КНР.

Китайський керівник зазначив, що від того, чи зможуть Китай і Сполучені Штати налагодити відносини один із одним, "залежить майбутня доля світу". Водночас конфронтація між ними призведе до того, що постраждають і вони самі, і весь світ.

Сі Цзіньпін сказав, що Китай і США "на основі поваги основних проблем один одного" можуть співпрацювати в питаннях зміни клімату, профілактики епідемій і боротьби з ними, відновлення економіки, а також з основних міжнародних і регіональних питань.

Сторони "погодилися з тим, що поглиблене спілкування між главами держав Китаю та Сполучених Штатів щодо двосторонніх відносин і основних міжнародних питань дуже важливо для правильного розвитку китайсько-американських відносин".

Вони домовилися продовжувати підтримувати регулярні контакти, а також доручать активізувати роботу і продовжити широкий діалог на робочому рівні, "щоб створити умови для поступального розвитку китайсько-американських відносин", - повідомив МЗС Китаю.

Раніше про розмову повідомив Білий дім США. У повідомленні зазначалося, що лідери двох країн торкнулися питання конкуренції між двома США і Китаєм і запобігання переростання її в конфлікт, повідомив Білий дім.

"Два лідери обговорили відповідальність обох країн за забезпечення того, щоб конкуренція не переросла в конфлікт", - йшлося в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА