17:10 10.09.2021

Проведено 13 обшуків за місцем проживання фігурантів справи про присвоєння коштів під час капремонту житлового фонду в Києві

2 хв читати
Проведено 13 обшуків за місцем проживання фігурантів справи про присвоєння коштів під час капремонту житлового фонду в Києві

Столичні правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків за місцем проживання керівників київського комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення "Спецжитлофонд" та низки підрядних організацій, повідомляє Київська міська прокуратура.

"Слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади м. Києва під час проведення капітального ремонту житлового фонду столиці, зокрема з метою вилучення майна для відшкодування спричиненої кримінальним правопорушенням шкоди", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що під час обшуків вилучено носії інформації, документи та готівку в розмірі понад 2 млн грн.

"Слідчі дії в кримінальному провадженні тривають", - резюмують у прокуратурі.

Як повідомлялося, в серпні правоохоронці провели обшуки в департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА, комунальному підприємстві з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення "Спецжитлофонд", комунальному підприємстві "Житлоінвестбуд-УКБ", в офісах підрядних організацій.

"Протягом 2019-2021 років група осіб з числа керівників департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, КП "Спецжитлофонд", КП "Житлоінвестбуд-УКБ" провела підконтрольні тендерні закупівлі та залучила афілійовані з учасниками групи підрядні підприємства для виконання будівництва дошкільного навчального закладу в Святошинському районі, прокладання зовнішніх інженерних мереж до житлового будинку на перетині вул. Мілютенка та Шолом-Алейхема в Деснянському районі, виконання будівельно-монтажних робіт із реконструкції території виробничо-складської бази під будівництво житлових будинків та складських будівель у Солом'янському районі, реконструкції будинку на бульварі Кольцова в Святошинському районі та інших об'єктів у столиці", - уточнила тоді прес-служба Київської міської прокуратури.

Правоохоронці уточнили, що зазначена група осіб перерахувала афілійованим підрядникам понад 250 млн грн. При цьому, як встановило слідство, роботи на зазначених та інших об'єктах будівництва проведені за завищеними цінами, частково не проведені або виконані неякісно, з порушенням вимог ДБН.

Попередній розмір збитків місцевому бюджету становить понад 30 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА