20:32 10.09.2021

"Євросолідарність" про результати ТСК у справі "вагнерівців": Представниця "Слуги народу" поширила відверту брехню

2 хв читати
"Євросолідарність" про результати ТСК у справі "вагнерівців": Представниця "Слуги народу" поширила відверту брехню

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб проти суверенітету України Мар'яна Безугла (фракція "Слуга народу") поширила відверту брехню про справу "вагнерівців", заявляє прес-служба "Європейської солідарності".

"Саме п'ятий президент України Петро Порошенко санкціонував початок спецоперації проти т. зв. ПВК Вагнера. Так само, як президент Зеленський завалив її фінал, перекресливши ризиковану високофахову роботу українських спецслужб. Володимир Зеленський визнав, що попередив Лукашенка. Невже це не підстава, щоб допитати його? ПсевдоТСК винятково з вірних "Слуг", у роботі якої сьогодні не брала участі жодна інша фракція чи депутатська група, має одну мету - прикрити і захистити зрадників в Офісі президента", - йдеться в заяві політсили.

У партії зазначили, що через це "Європейська солідарність" "не брала і не братиме участі в їхній виставі".

"Ми вимагаємо голосування повноважної ТСК за участі всіх політичних сил парламенту, за винятком проросійської "ОПЗЖ". ТСК - це інструмент опозиції. Влада мала би розслідувати зрив спецоперації силами правоохоронних органів, насамперед СБУ", - вважають у партії.

Також у прес-службі наголосили, що Порошенко готовий дати свідчення СБУ, але "вона за 13 місяців не провела жодної слідчої дії з розслідування злочину".

"Це означає, що служба, замість того щоб встановити істину і захистити державу, ховає кінці у воду і покриває злочинців. Не вийде. Надто багато слідів і свідків. І злочин - без терміну давності", - підсумували в політсилі.

Раніше голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб проти суверенітету України Мар'яна Безугла (фракція "Слуга народу") заявила, що Порошенко не міг санкціонувати спеціальний розвідувальний захід щодо примусової посадки турецького літака з найманцями ПВК Вагнера.

"У мене дуже складна роль як у голови ТСК - не допустити тих чи інших політичних оцінок, але, на жаль, ми можемо зробити висновок, що Петро Олексійович не міг санкціонувати такий спеціальний захід. Відповідно до заяв п'ятого президента, він особисто санкціонував спецоперацію у 2018 році. Але як ми бачимо, у 2018-му, у 2014 році – це була рутинна робота з планування заходу на липень 2020 року", - сказала голова ТСК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА