20:59 10.09.2021

Один з імовірних найманців ПВК Вагнера виявився агентом спецслужб Білорусі

2 хв читати
Один з імовірних найманців ПВК Вагнера виявився агентом спецслужб Білорусі

Один із 33 можливих найманців ПВК Вагнера був агентом спецслужб Республіки Білорусь, повідомила керівник тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб проти суверенітету України Мар'яна Безугла (фракція "Слуга народу").

"За попередніми висновками, і це буде зазначено у звіті (про роботу ТСК - ІФ), не було зроблено висновків про ризики щодо переміщення (імовірних найманців - ІФ) на територію Білорусі. Крім того, таке переміщення відбулося безперешкодно, тобто ми отримали факт, що Російська Федерація 32 людини випустила безперешкодно (і я поясню чому), а Білорусь так само безперешкодно дала їм можливість потрапити на свою територію. Потім уже маємо дані, що 33-й був білоруським агентом. Тобто вже в групі була людина, що працює на спецслужбу Білорусі і контролює ситуацію", - повідомила Безугла на брифінгу в п'ятницю.

Крім того, за її словами, дані ТСК свідчать про те, що серед "вагнерівців" був також "додатковий інформатор для Білорусі".

"Росія вже на етапі документування (2014-2018 роки - ІФ) підключається, а Білорусь - як мінімум, на етапі формування цієї групи (імовірних найманців ПВК Вагнера - ІФ)... Добре, що наші спецслужби зробили висновки, що щось не так, і, відповідно, вирішили відстрочити рейс до Стамбула... Фактично їх затримали під кінець", - додала Безугла.

Водночас вона уточнила, що всі вони були громадянами РФ, що не заважало їм одночасно мати громадянство інших країн, зокрема громадян України в цій групі було вісім. При цьому, за даними тимчасової слідчої комісії, учасниками бойових дій на сході України є 28 із 33 затриманих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА