21:07 10.09.2021

Таліби заявили, що завдання жінок - не працювати в уряді, а народжувати і виховувати дітей

3 хв читати
Таліби заявили, що завдання жінок - не працювати в уряді, а народжувати і виховувати дітей

Представник руху "Талібан" Саєд Зекрулла Хашимі підтвердив, що жінка не займатиме жодної посади в новому уряді Афганістану, оскільки завдання жінок полягає в тому, щоб народжувати дітей і давати їм освіту, передає телеканал Tolo News.

"Немає необхідності в тому, щоб жінки були в кабінеті (міністрів)", - сказав Хашимі в інтерв'ю телеканалу.

"Жінки Афганістану дають життя народу Афганістану, навчають ісламської етики. Жінка не може виконувати роботу в міністерстві", - додав представник талібів.

Він зазначив, що така робота є для жінки непосильною.

"Ви намагаєтеся звалити на її шию те, що вона не може нести", - зазначив Хашимі.

Більше того, представник "Талібану" угледів в ідеї надати жінці роботу в уряді зв'язок з проституцією.

"За останні 20 років, що б не говорили про це ЗМІ, США і їх маріонетковий уряд, хіба це не представляло собою ні що інше, як проституцію на робочому місці?" - заявив Хашимі.

За останні дні афганські жінки активно брали участь у протестах проти уряду, який не включає до складу жінок і представників груп меншин.

У серпні бойовики руху "Талібан" пообіцяли, що їх правління буде м'якшим, ніж у 1990-х роках. Зокрема, вони обіцяли не позбавляти жінок Афганістану права здобувати освіту аж до університетської і працювати. При цьому таліби заявили, що дівчатка і хлопчики, а також чоловіки і жінки не можуть перебувати в одному кабінеті під час навчання в школах і університетах.

Крім того, таліби зобов'язали жінок, що проходять навчання в приватних університетах і коледжах, під час занять носити нікаб - мусульманський головний убір з прорізом для очей, що закриває обличчя. Крім того, рух "Талібан" наполягає, щоб в університеті був окремий вхід для жінок. Також вони наказали вжити заходів, щоб учні обох статей не перетинались у перервах між заняттями і при виході з навчальних закладів.

Як повідомив цього тижня заступник голови комісії "Талібану" з культури Ахмадулла Васик в інтерв'ю австралійському SBS News, жінкам, включно зі спортсменками з національних збірних, не можна займатися спортом в Афганістані.

"Я не думаю, що жінкам можна буде грати в крикет, оскільки жінкам не обов'язково грати в крикет. В крикеті вони можуть зіткнутися з ситуацією, в якій їх обличчя і тіла не будуть закриті. Іслам не дозволяє жінкам показуватись у такому вигляді. В еру мас-медіа будуть з'являтися фото і відео, і люди будуть їх дивитися. Іслам і Ісламський Емірат не дозволяють жінкам грати в крикет або займатися будь-яким видом спорту, де видно їхні обличчя і фігури", - заявив Васик. Він також зазначив, що Іслам дозволяє жінкам виходити на вулицю тільки в разі необхідності, а спорт не є необхідністю.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА