21:18 10.09.2021

Нуланд запевнила, що вихід США з Афганістану не відіб'ється на відносинах з Україною

2 хв читати
Нуланд запевнила, що вихід США з Афганістану не відіб'ється на відносинах з Україною

Заступник державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд запевнила, що вихід США з Афганістану не відіб'ється на відносинах з Україною.

"Я думаю, ви питаєте, чи означає наш вихід з Афганістану, що ми більше не дбаємо або не маємо стратегічних інтересів в Україні. Я думаю, що немає більшого зразка нашої тривалої прихильності суверенітету, територіальної цілісності, незалежності та європейським прагненням України, ніж саміт, який щойно відбувся між президентом Байденом і президентом Зеленським, буквально, за день після завершення нашої евакуації з Афганістану", - сказала Нуланд на конференції YES Brainstorming у Києві в п'ятницю.

За її словами, в ході зустрічі "багатий порядок денний" був не тільки в Овальному кабінеті, але також щодо майбутнього відносин України та США, включно з новим форумом між державним секретарем і міністром закордонних справ і новим форумом між міністрами оборони США і України, а також прихильність "робити більше в кіберсфері, протидії агресії РФ і підтримки реформ в Україні".

Крім того, Нуланд подякувала Україні за допомогу в евакуації з Афганістану.

"Дозвольте мені почати з подяки нашим українським господарям за все, що вони зробили під час періоду евакуації, щоб відвезти іноземців, а також афганців, які перебували в небезпеці, з Афганістану", - зазначила вона.

YES Brainstorming організовано Ялтинською європейською стратегією (YES) та Фондом Віктора Пінчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА