07:56 11.09.2021

Випадки захворювання на кір стали причиною припинення США прийому рейсів з афганськими біженцями

1 хв читати
Випадки захворювання на кір стали причиною припинення США прийому рейсів з афганськими біженцями

Сполучені Штати тимчасово припинили приймати рейси з біженцями з Афганістану після того, як у декого після прибуття в США діагностували кір, заявила в п'ятницю прес-секретар Білого дому Дженніфер Псакі.

"Польоти в США тимчасово поставлені на паузу на вимогу Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC) і з метою обережності, оскільки були виявлені чотири випадки кору серед афганців, які нещодавно прибули в США", - сказала вона на брифінгу.

Псакі зазначила, що хворі афганці поміщені на карантин, а CDC відстежує їхні контакти. Вона додала, що від афганців, які в'їжджають в США, наразі вимагають робити щеплення від кору.

Раніше в п'ятницю агентство Associated Press (AP) повідомляло з посиланням на документ американської адміністрації, який опинився в його розпорядженні, що спільна прикордонно-митна служба зупинила польоти в США рейсів з біженців за рекомендацією CDC.

За даними AP, США проводять перевірку афганців, вивезених з Афганістану, переважно, на двох базах - в Катарі і в ФРН (авіабаза Рамштайн). Також агентство зазначало, що багато хто з евакуйованих на Рамштайн пробули там понад 10 днів - понад ліміту, дозволеного владою ФРН при використанні США німецької території для транзиту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА