08:17 11.09.2021

Бортом лайнера Qatar Airways Кабул покинули 19 громадян США

2 хв читати
Бортом лайнера Qatar Airways Кабул покинули 19 громадян США

Літак Qatar Airways у п'ятницю вивіз із Кабула 19 громадян США; ще двоє американців і 11 осіб, які мають право на проживання на території США, покинули Афганістан землею, через прикордонний перехід з однієї з сусідніх країн, повідомляє Білий дім.

"Сьогодні американська адміністрація посприяла в тому, щоб американські громадяни і люди, які мають право на проживання в США, покинули Афганістан. 19 громадян США вилетіли з Кабула чартерним рейсом Qatar Airways, ще двоє громадян США і 11 осіб, які мають право на проживання в США, використовували наземний шлях", - йдеться в повідомленні Білого дому.

В адміністрації США запевнили, що продовжать докладати зусиль щодо забезпечення безпечного переміщення з Афганістану американських громадян, тих, хто має право проживати в США, і афганців, які працювали з американцями і хочуть покинути країну.

"Ми надзвичайно вдячні Катару за зусилля, із забезпечення місій у міжнародному аеропорту Кабула і за допомогу з безпечними чартерними рейсами", - наголошується в документі.

Раніше американський телеканал CNN повідомив про те, що другий після приходу до влади в Афганістані руху "Талібан" пасажирський лайнер у п'ятницю вилетів з аеропорту Кабула.

За даними телеканалу, рейс здійснив літак авіакомпанії Qatar Airways.

Це вже другий рейс, який вивіз із Кабула пасажирів після завершення евакуації іноземних сил з Афганістану.

Перший міжнародний комерційний рейс з Кабула відправився в Доху в четвер. За даними CNN, рейс здійснив літак Boeing 777 авіакомпанії Qatar Airways - на борту були десятки іноземних громадян, серед них американці: це був перший від'їзд іноземців з Афганістану після завершення наприкінці серпня виведення іноземних сил з цієї країни.

Як повідомлялося, таліби дозволили 200 громадянам США та іншим іноземцям, які не змогли покинути Афганістан до 31 серпня, зробити це тепер.

Раніше стало відомо, що спецпредставник США Залмай Халілзад чинив тиск на "Талібан", домагаючись, щоб таліби дозволили вивіз нової групи іноземців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА