19:15 11.09.2021

Зеленський підписав указ про забезпечення ветеранів та сімей загиблих захисників України житлом

2 хв читати
Зеленський підписав указ про забезпечення ветеранів та сімей загиблих захисників України житлом

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про заходи забезпечення соціального захисту ветеранів війни та сімей загиблих військовослужбовців, повідомляє прес-служба президента.

"Цим указом глава держави поставив завдання Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо соціального захисту згаданих категорій громадян, зокрема передбачивши у проекті державного бюджету України на 2022 рік видатки на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, це стосуватиметься осіб, які потребують поліпшення житлових умов, з числа сімей загиблих, зниклих безвісти або померлих у результаті поранення, одержаного під час участі в АТО, осіб з інвалідністю I-II груп, отриманої в результаті участі в АТО, внутрішньо переміщених осіб, які брали безпосередню участь у захисті України від російської агресії.

Також соцгарантії стосуватимуться сімей учасників бойових дій на території інших держав, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, отриманого на території цих держав під час конфліктів та осіб з інвалідністю I-II груп з числа УБД на території інших держав.

Крім того, допомогою будуть забезпечені сім'ї загиблих учасників Революції Гідності, а також сімей тих, кому посмертно присвоєно звання Героя України за участь в Революції Гідності, і особи з інвалідністю I-II груп, отриманої в результаті подій під час Революції Гідності.

Зеленський також звернув увагу уряду на необхідність затвердити Державну цільову соціальну програму забезпечення реалізації права на житло осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на період до 2025 року.

Окремо президент доручив Кабінету міністрів забезпечити з 2022 функціонування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА