07:10 12.09.2021

Зеленський: Я впевнений, що Україна заслуговує стати господинею Олімпійських ігор

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський заявив, що спорт став стратегічним напрямом держави, а також висловив упевненість у тому, що Україна готова провести Олімпіаду.

"В Україні реалізуються програми, які дозволять створити належну спортивну інфраструктуру і гідні умови для тренувань і підготовки українських спортсменів", - сказав глава держави під час святкових заходів з нагоди 30-ї річниці створення Національного олімпійського комітету, яке відбулося в Національному палаці мистецтв "Україна" в суботу.

Він зазначив, що деякі олімпійські чемпіони, які отримували медалі у складі збірної України, були змушені покинути батьківщину через недбале ставлення держави до спортсменів.

"Я дуже хотів це змінити, хотів, щоб українські спортсмени відчували себе на п'єдесталі пошани завжди, а не три хвилини раз на чотири роки. Щоб ніхто не мав права влаштовувати їм цькування в соцмережах. Щоб вони відчували повагу", - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що для виховання майбутніх українських чемпіонів необхідно створити належні умови. "Тому ми почали відновлення спортивної інфраструктури. Перш за все - дитячої. Це дуже важливо, тому що спорт повинні любити з дитинства", - зазначив він.

За словами Зеленського, в Україні передбачено реконструкцію і будівництво 18 спортивних інтернатів для дітей, а також спортінтернату для дітей-сиріт, 100 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, шкільних стадіонів і басейнів.

"Ми почали програму "Здорова Україна", я цією програмою пишаюся. Вона передбачає будівництво 2 тисяч активних парків в Україні, 10 тис. спортивних майданчиків, 19 льодових арен у всій країні. 100 стадіонів. 25 спортивних "магнітів", - сказав глава держави.

Крім того, програма "Здорова Україна" передбачає будівництво багатофункціональних комплексів у кожному регіоні, здатних приймати змагання світового рівня.

Зеленський нагадав, що він разом із президентом МОК Томасом Бахом відкрив у Києві урбан-парк. Подібні спортивні майданчики будуть побудовані в інших містах України.

"Ми зробили спорт стратегічним напрямом держави", - заявив президент України.

Зеленський також зазначив, що мріє провести Олімпіаду в Україні. "Я впевнений, що наша велика держава заслуговує стати господинею Олімпійських ігор", - заявив він. Глава держави додав, що провести Олімпіаду в Україні - це нелегке завдання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА