08:05 12.09.2021

Фільм "Цензорка" спільного виробництва України, Словаччини і Чехії став призером Венеціанського кінофестивалю

1 хв читати
Фільм "Цензорка" спільного виробництва України, Словаччини і Чехії став призером Венеціанського кінофестивалю

Стрічка словацького режисера Петера Керекеша "Цензорка" спільного виробництва України, Словаччини і Чехії стала призером Венеціанського кінофестивалю, повідомили в Держкіно України.

Як повідомляє прес-служба на сторінці відомства в Facebook у суботу ввечері, фільм отримав Нагороду за кращий сценарій в секції "Горизонти" 78-го Венеціанського кінофестивалю.

"Картина розповідає історію молодої жінки Лесі, засудженої до ув'язнення в одній з виправних установ Одеси. Вона щойно народила первістка, і потрапила в світ, населений тільки жінками: ув'язненими, медсестрами і наглядачками, жінками різного віку, жінками і вдовами, дочками , сестрами, вагітними та жінками з дітьми. Якби не колір уніформи, іноді важко було б сказати, хто є хто", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що фільм є дебютною повнометражною ігровою картиною Керекеша, лауреата фестивалів у Берліні, Лейпцигу і Торонто. Українським продюсером стрічки виступив Денис Іванов (компанія Arthouse Traffic). Стрічку створено за підтримки Міністерства культури і інформаційної політики України.

На українські екрани "Цензорка" вийде в 2022 році.

78-й Міжнародний Венеціанський кінофестиваль проходив з 1 по 11 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА