12:54 13.09.2021

Рудик: Нам не потрібні реформи заради реформ, МВФ або США, реформи потрібні заради українців, щоб кожен міг більше заробляти

3 хв читати
Рудик: Нам не потрібні реформи заради реформ, МВФ або США, реформи потрібні заради українців, щоб кожен міг більше заробляти

Лідер партії "Голос" Кіра Рудик наголошує, що в Україні у кожної нової влади відсутня стратегія подолання кризових явищ, і наразі саме час визначитися з пріоритетами та діяти послідовно.

"Базова проблема держави - економічна слабкість. При тому, що за природними та людськими ресурсами Україна цілком може розраховувати на лідерство центральної Європи, ми маємо одну з найслабших економік. Більшість державних установ залишаються радянськими, а економіка під контролем низки олігархів. Саме тому десятки тисяч людей щорічно просто залишають країну. Держстат оцінює кількість трудових мігрантів у 1,3 млн осіб, а експерти - від 2 до 4 млн. Лише за останні 10 років у країні стало на 70% менше молодих вчених - а це вже катастрофа", - наводить слова депутата прес-служба партії.

Рудик зазначила, що з 2009 року економіка фактично "стояла на місці", а катастрофічні 2014-2015 рр. були сильним ударом, але й держава для забезпечення економічного прориву нічого не зробила.

У політсилі вважають, що економічні успіхи в країні за останні 20 років є лише в трьох секторах: аграрному, IT та сфері послуг, а технологічна промисловість "фактично мертва".

"Держава має зосередитися на створенні умов для того, щоб кожен міг заробити гроші, міг реалізувати себе, міг планувати майбутнє своїх дітей в Україні без страху за їхнє життя та можливості. Нам не потрібні реформи заради реформ, нам не потрібні реформи заради МВФ або Сполучених Штатів, реформи потрібні заради українців - щоб кожен міг більше заробляти, відчувати себе в безпеці і мати всі можливості для самореалізації. Так, з багатьма кроками ми запізнилися на 20-30 років... Головне, що маємо зробити - визначити пріоритети", - зазначила Рудик.

Вона переконана, що фундамент розвитку держави - це три системні кроки: нівелювання олігархічного впливу на економіку; зниження податкового та бюрократичного тиску на тих, хто заробляє, - найманих працівників та підприємців; пріоритезація бюджету - маємо витрачати гроші на те, що дає довгостроковий результат - освіту, науку та енергозбереження.

У політсилі додали, що "Голос" вже подав антиолігархічний пакет, який здатний викорінити вплив олігархів на економіку, також команда запропонувала знизити податки на працю з 41,5% до 35%, що дасть змогу вивести з тіні значну частину зарплат.

У "Голосі" також переконані, що частину грошей від МВФ і від перевиконання плану з митниці потрібно спрямувати на підтримку підприємств та їхніх працівників, які страждають від наслідків пандемії.

"Ми розуміємо, що успіх держави лежить через розвиток інноваційної економіки та стимулювання особистої ініціативи громадян, що створюють підприємства, заробляють гроші, будують економіку. Саме тому ми знову говоримо про ліберальний шлях - зробити все, щоб спростити життя людей та бізнесу. У нас, як у суспільства, багато завдань - перемогти Росію та звільнити окуповані території, побудувати динамічну сучасну економіку, зробити країну комфортною для українців, стати частиною євроатлантичної сім'ї. І це потребує від нас справді концентрації на головному та важкої праці. І наразі саме час визначитися з пріоритетами", - наголосила Рудик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА