15:16 13.09.2021

Гастролі Моргенштерна в Україні заборонені - СБУ

1 хв читати
Гастролі Моргенштерна в Україні заборонені - СБУ

Російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) входить до списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, його творчість пропагує культ насильства та створює передумови конфліктних ситуацій на концертах, пояснюють у Службі безпеки України.

"У квітні цього року за поданням СБУ російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) включений до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. В рекомендаціях СБУ фігурують обидва прізвища репера: і Валєєв, і Моргенштерн", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі СБУ.

При цьому у відомстві наголосили, що позиція СБУ ґрунтується на висновках лінгвістичної експертизи, які підтвердили, що "у "творчості Моргенштерна" пропагується культ насильства та жорстокості, поширення та вживання наркотичних засобів і психотропних речовин".

"Це створює передумови для конфліктних ситуацій щодо організаторів та учасників концерту з його участю", - додали у прес-службі.

У СБУ також зазначили, що у вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані концерти цього виконавця на території нашої держави.

"Акцентовано на тому, що перебування особи у "списку Мінкульту" автоматично забороняє будь-яку концертну діяльність на території України. Отже, будь-які гастролі "Моргенштерна" на території України - заборонені", - підсумували в українській спецслужбі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

Унаслідок нічних обстрілів Харківщини є пошкодження, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА