15:04 13.09.2021

МОЗ пропонує не поширювати обмеження "жовтої" та "червоної" зони на заклади господарювання, в яких колектив та відвідувачі мають ковід-сертифікати

2 хв читати
МОЗ пропонує не поширювати обмеження "жовтої" та "червоної" зони на заклади господарювання, в яких колектив та відвідувачі мають ковід-сертифікати

Міністерство охорони здоров'я України пропонує не поширювати обмеження "жовтої" та "червоної" зони епідемічної небезпеки на заклади господарювання, колектив та відвідувачі яких мають сертифікати про вакцинацію від коронавірусної інфекції.

"Учасники наради обговорили ключові зміни до постанови Кабінету Міністрів №1236 "Про встановлення карантину та впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2 ". Нововведення будуть ухвалені найближчим часом", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду за результатами селекторної наради щодо запобігання розповсюдженню хвороби COVID-19.

Зазначається, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив відповідні пропозиції. Зокрема, МОЗ пропонує, щоб обмеження "жовтої" та "червоної" зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади господарювання, в яких колектив та відвідувачі мають ковід-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідку про перенесену протягом останніх декількох місяців коронавірусну хворобу.

"Це дасть змогу ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність", - наводить слова Ляшка прес-служба уряду.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на важливості вакцинації колективів навчальних закладів для того, щоб убезпечити дітей від хвороби під час навчання.

"Надзвичайно важливо прискорити темпи вакцинації вчителів та інших працівників навчальних закладів. Профільні міністерства мають активно опрацювати цю тему з регіонами, адже вже найближчим часом країна перейде до "жовтої" зони", - зазначив Денис Шмигаль.

За інформацією МОЗ, за минулий тиждень зроблено 921 тис. щеплень проти COVID-19. Зокрема, 60 511 педагогів отримали першу дозу і 57 490 педагогів отримали другу дозу.

Учасники наради також обговорили питання дотримання санітарних норм та протидії підробленню коронавірусних документів.

"У Міністерстві внутрішніх справ доповіли, що відновлено перевірки на дотримання карантинних правил. Минулого тижня перевірено 40 тис. суб'єктів господарювання, складено 205 адмінпротоколів про порушення карантину та винесено майже 3,2 тис. постанов про недотримання маскового режиму", - йдеться в повідомленні.

У МВС повідомили, що правоохоронці активізують перевірки можливого підроблення сертифікатів вакцинації.

"Відповідне доручення глава МВС Денис Монастирський дав Нацполіції. Зокрема, відслідковуються сайти, з яких здійснюються відповідні дії. Наразі проводяться оперативні та необхідні слідчі дії, щоб зафіксувати та припинити відповідні правопорушення", - зазначають в уряді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА