16:15 13.09.2021

Держава співфінансує будівництво мосту і транспортної розв'язки на Івано-Франківщину

2 хв читати
Держава співфінансує будівництво мосту і транспортної розв'язки на Івано-Франківщину

Держава співфінансує будівництво нового мосту і розв'язки через річку Бистриця Солотвинська в Івано-Франківську в межах президентської програми "Велике будівництво", повідомляється на Facebook-сторінці "Укравтодору" в понеділок.

"Переправа через річку Бистриця Солотвинська, якою нині користуються містяни, була побудована у 1969 році. Міст визнаний обмежено придатним для експлуатації. Рух транспорту по ньому є ризиком для життя та здоров’я громадян. Згідно з документацією, його термін експлуатації уже завершився у серпні 2021 року", - зазначено в повідомленні.

Цей міст забезпечує транспортне сполучення з одним із найбільших мікрорайонів Івано-Франківська "Пасічна", де проживає третина городян. Він також збігається з дорогою національного значення Н-09 Мукачево-Львів.

Проект передбачає будівництво нового мосту через річку на продовження вул. Хіміків і відповідної транспортної розв'язки. Підрядна організація вже виконала частину робіт на мосту.

"Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту на Прикарпаття пообіцяв підтримати Івано-Франківськ і включити об’єкт до програми "Велике будівництво". Парламент та уряд забезпечили виділення перших 60 млн грн субвенції з державного бюджету на будівництво нового мосту та транспортної розв’язки. Необхідний обсяг субвенції з державного бюджету - ще 100 млн грн", - повідомили в "Укравтодорі".

З приводу будівництва мосту і розв'язки відбулася нарада за участю міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та народних депутатів Едуарда Прощука та Василя Вірастюка.

"Поки будівництво нового мосту у Івано-Франківську на паузі, старий міст системно руйнується. В середньому ним щодня проїжджають 10 тис. одиниць транспорту. Його закриття повністю відріже шлях цілому мікрорайону", - зазначив Прощук.

Новий міст спроектований із нерозрізних металевих балок та ортотропної плити проїжджої частини. Він з’єднає наявні вулиці міста Івасюка, Надрічну та Набережну ім. В. Стефаника, які також використовуються як частина доріг національного значення Н-09, Н-10, а також Н-18.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в межах "Великого будівництва" в 2020 році було побудовано та оновлено 216 мостів. Цьогоріч планується будівництво та оновлення ще 245 мостів, зокрема Кременчуцького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА