07:54 14.09.2021

За минулу добу російські найманці на Донбасі 12 разів порушили режим тиші, один військовослужбовець загинув

2 хв читати
За минулу добу російські найманці на Донбасі 12 разів порушили режим тиші, один військовослужбовець загинув

За минулу добу російські найманці на Донбасі 12 разів порушили режим тиші, один військовослужбовець загинув, повідомили в прес-центрі штабу ООС.

"За минулу добу, 13 вересня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню. В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення несумісне з життям", - сказано в повідомленні штабу у вівторок уранці.

Зокрема, за минулу добу поблизу Зайцевого противник обстріляв позиції українських захисників із автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів. Неподалік Верхньоторецького найманці вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру. У напрямку Нью-Йорка найманці здійснили обстріл з артилерійських систем калібру 122 мм. Поблизу Золотого-4 ворог відкривав вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів. Неподалік Катеринівки найманці застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Поблизу Новоолександрівки противник тричі вів численні обстріли українських позицій з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Неподалік Причепилівки російські найманці двічі вели обстріл з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї і мінометів 82 калібру. У напрямку Попасної ворог двічі вів вогонь з великокаліберних кулеметів і ручних протитанкових гранатометів.

У штабі повідомили також, що станом на 7:00 ранку 14 вересня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

"Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм", - зазначили в штабі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА