19:52 14.09.2021

Ситуація з COVID-19 у Молдові повернулася до показників кінця квітня, добовий приріст хворих знову становить понад тисячу

2 хв читати
Ситуація з COVID-19 у Молдові повернулася до показників кінця квітня, добовий приріст хворих знову становить понад тисячу

У Молдові продовжують оновлюватися антирекорди за кількістю випадків зараження коронавірусом, свідчать дані, оприлюднені у вівторок увечері прес-службою Міністерства охорони здоров'я республіки.

"За минулу добу проведено 9 577 тестів, з них 6 422 - експрес-тести на антигени. Зареєстровано 1 143 нові випадки зараження коронавірусом, з яких 945 випадків припадають на невакцинованих громадян. Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 276 701. Нині хворіють 5 678 осіб", - наголошується в повідомленні.

Таким чином, ситуація повернулася до показників кінця квітня, коли реєстрували тисячу і більше заражень коронавірусом щодня. З початку травня ситуація нормалізувалася, реєстрували до ста нових випадків за день. З початку серпня показники почали зростати. Минулої п'ятниці було зареєстровано 862 інфіковані, а у вівторок добовий приріст уперше перевищив тисячу випадків. При цьому було проведено рекордну кількість тестів за весь час тестування.

За даними Міністерства охорони здоров'я, загалом у лікарняних медичних закладах госпіталізовано 1 тис. 424 людини з підтвердженою інфекцією COVID-19, з них 107 у вкрай важкому стані і вісім пацієнтів підключені до апарату штучної вентиляції легенів. За минулу добу 586 осіб одужали. Всього від COVID-19 з початку пандемії в Молдові вилікувалися 263 тис. 788 осіб.

Повідомляється про смерть ще 12 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. Таким чином, згідно з даними МОЗ, загальна кількість жертв пандемії в країні зросла до 6 тис. 548 осіб.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в період з 11 вересня до 31 жовтня в Молдові введено надзвичайний стан у галузі охорони здоров'я. На багато заходів, зокрема концерти, спектаклі і маніфестації допуск буде здійснюватися лише за сертифікатами про повний курс вакцинації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА