21:06 14.09.2021

Кворуму на парламентській ТСК, яка розглядає справу "вагнерівців", не стало перед заслуховуванням екс-начальника ГУР Бурби - нардеп Костенко

2 хв читати
Кворуму на парламентській ТСК, яка розглядає справу "вагнерівців", не стало перед заслуховуванням екс-начальника ГУР Бурби - нардеп Костенко

Відсутність кворуму на засіданні тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб проти суверенітету України у вівторок було зафіксовано після прибуття екс-начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурби, якого мали заслухати щодо проведення спецзаходу з затримання найманців ПВК "Вагнера", заявив член фракції "Голос" Роман Костенко.

"Я сьогодні прийшов на засідання тимчасової слідчої комісії, але ТСК ухвалила рішення своїм голосуванням про те, що ніхто, крім її членів, не може на ньому бути присутній. І ми десь близько години розбиралися між собою: хто може бути присутній, а хто - ні. Комісія не надала чітких фактів, що, відповідно до закону, я не можу бути присутній, але ... я сказав, що не буду блокувати (роботу ТСК - ІФ), тому що потрібно заслухати Василя Бурбу ... Але на момент, коли прибув Бурба, кворуму не стало: ТСК припинила працювати ... Спочатку кворум був: комісія заслуховувала, як я розумію, Службу безпеки та прокуратуру", - сказав Костенко в коментарі журналістам у вівторок увечері.

При цьому він наголосив, що, ймовірно, в ТСК намагаються зробити так, щоб "ключові особи в цій операції не були заслухані", а тому він припустив, що засідання комісії за рахунок кворуму "було зірвано спеціально".

"Коли ми говоримо, направляємо людей, намагаємося докопатися до правди, то, якщо чесно, як людина військова, я можу поставити одне запитання: ну ви що, … вже таке творити на тимчасовій слідчій комісії, де депутати повинні дізнаватися правду? Ми говорили про те, що парламент має створити платформу, на яку можуть звертатися будь-які військові, щоб дізнатися тут правду. А що ми робимо? Ми сприймаємо команди звідкись", - емоційно зазначив Костенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА