08:43 15.09.2021

США на саміті з COVID-19 мають намір домогтися визнання необхідності вакцинації 70% населення світу для припинення пандемії

1 хв читати
США на саміті з COVID-19 мають намір домогтися визнання необхідності вакцинації 70% населення світу для припинення пандемії

На майбутньому саміті з питань боротьби з пандемією COVID-19 США мають намір домогтися визнання, що для перемоги над поширенням інфекції необхідно забезпечити вакцинацію 70% світового населення, повідомила газета The New York Times.

Заступник прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П'єр підтвердила, що США розглядають як мету, 70-відсотковий рівень вакцинації, повідомляють ЗМІ.

Міжнародний саміт, присвячений боротьбі з пандемією COVID-19 і питань глобальної вакцинації, заплановано на 22 вересня.

"Під час саміту президент Байден закличе голів держав, глав урядів і міжнародних організацій, лідерів бізнесу, благодійних і неурядових організацій зібратися разом, щоб взяти на себе зобов'язання покласти край пандемії COVID-19", - йдеться в запрошенні на саміт, який потрапив у розпорядження газети The Washington Post.

Очікується, що зустріч на вищому рівні відбудеться в віртуальному форматі.

За даними порталу Axios, у Вашингтоні хочуть, щоб країни, які беруть участь у саміті, пообіцяли, що COVAX (глобальний механізм щодо забезпечення доступності вакцин проти COVID-19) має бути основним засобом поширення вакцин.

При цьому мета команди Байдена полягає в тому, щоб переконати багатші країни жертвувати, а не продавати будь-які надлишки вакцини, зазначає портал.

Як повідомили джерела Axios, США мають намір запросити на саміт Росію і Китай.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА