11:45 15.09.2021

Дії нардепа Лероса могли бути проплачені, остаточні висновки зробить слідство ДБР і поліції - Подоляк

2 хв читати
Дії нардепа Лероса могли бути проплачені, остаточні висновки зробить слідство ДБР і поліції - Подоляк

Дії народного депутата Гео Лероса могли бути справді проплачені, вважає радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, проте остаточні висновки зробить слідство Державного бюро розслідувань (ДБР) і поліції.

"Якщо є відео, реальність якого не ставить під сумнів навіть сам головний "герой" (Лерос - ІФ), то більшість висновків можна зробити, просто уважно подивившись і послухавши запис. Він цілком пояснює активність цього депутата протягом тривалого часу... Суспільство прекрасно бачило і розуміло, що він намагався займатися банальним інформаційним кілерством, поширював відверті фейки та звинувачення, які, як йому здавалося, можуть когось дискредитувати. Це завжди виглядало як передплачена "замовна" активність", - сказав Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"І наразі ми точно розуміємо, що це справді цілком могло бути саме передплаченою активністю компроматів", - додав він.

За словами радника глави Офісу президента, "така ситуація є кричущою і свідчить про фундаментальну аморальність частини політичної еліти".

"Остаточні висновки можна буде зробити після надання слідством ДБР і поліції конкретних матеріалів на підставі зустрічних свідчень, експертиз, перевірки контактів. Нині ж можна лише сподіватися на те, що цей суб'єкт не почне переховуватися від слідства. Якщо суб'єкт спробував настільки відверто "перевести в готівку", продати на тіньовому ринку свій депутатський мандат, за це має бути відповідальність згідно із законом", - резюмував Подоляк.

Як повідомлялося, в одному з українських Telegram-каналів у понеділок було оприлюднено відео, на якому людина, схожа на народного депутата Гео Лероса, отримує пакет, імовірно, з грошима.

Пізніше в Державному бюро розслідувань заявили, що дії зображеної на відео особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину) і ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу).

Сам депутат вважає, що відео з його участю було знято декілька років тому в кабінеті народного депутата "ОПЗЖ" Вадима Столара, водночас воно було змонтовано з декількох епізодів для дискредитування Лероса заради президента і глави Офісу президента, а звук не є справжнім.

У березні 2020 року Гео Лерос оприлюднив відеозаписи зі схожою на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака людиною (Денисом Єрмаком - ІФ), який проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади.

28 серпня 2020 року Лерос повідомив у соцмережах про підпал свого автомобіля. Пізніше про підготовку нападу на нього нардепами "Слуги народу" Миколою Тищенком та Денисом Комарницьким.

1 вересня 2020 року фракція "Слуга народу" виключила Гео Лероса після заявленої ним критики на адресу президента України Володимира Зеленського і глави Офісу президента Андрія Єрмака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА