12:06 15.09.2021

Систему ППО армії США "Залізний купол" може бути відправлено в Україну - ЗМІ

2 хв читати
Систему ППО армії США "Залізний купол" може бути відправлено в Україну - ЗМІ

Деякі члени Конгресу США внесли до проекту оборонного бюджету США на 2022 рік поправку, яка створить тиск на адміністрацію президента США Джо Байдена з метою продати або передати Україні нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема потенційне відправлення батареї "Залізний купол" (Iron Dome), яку наразі використовує армія США, повідомило американське видання Politico.

"До версії законопроекту про оборонну політику на 2022 фінансовий рік комітету Палати представників США у справах збройних сил внесено поправку, яка потребує від Пентагону подання до Конгресу звіту з викладенням варіантів потенційного продажу або передання "наявних систем" Україні, які, ймовірно, не будуть розгорнуті найближчим часом", - ідеться в статті Politico.

Зазначено, що з моменту розгортання в Ізраїлі в 2011 році система "Залізний купол", створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з Raytheon, зарекомендувала себе як один із найефективніших у світі засобів знищення ракет малої дальності.

"Ізраїльські військові заявили, що "Залізний купол" збив майже 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні декілька років", - пояснили в статті.

Наголошено, що у версії законопроекту про оборону на 2022 фінансовий рік комітету Палати представників США не зазначено будь-якої конкретної системи озброєнь, яку планують передати Україні.

"Але один співробітник Конгресу сказав, що формулювання про передання наявних систем свідчить багато про що, і що дві армійських батареї "Залізного купола" армії є головними кандидатами, тому що в армії є мало відповідних систем, які могли б нейтралізувати загрозу, з якою стикається Україна з боку Росії", - йдеться у статті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА