13:04 15.09.2021

На озброєння ЗСУ прийнято станцію виявлення "Фенікс-1"

1 хв читати
На озброєння ЗСУ прийнято станцію виявлення "Фенікс-1"

На замовлення Міністерства оборони України казенне підприємство "Науково-виробничий комплекс "Іскра" розробило трикоординатну радіолокаційну станцію виявлення 80К6КС1 "Фенікс-1", яку було прийнято на озброєння Збройних сил України після низки успішних випробувань, повідомляє Міністерство оборони України.

"Фенікс-1" буде очима наших дивізіонів протиповітряної оборони, у яких на озброєнні стоять комплекси "Бук-М1", та підрозділів радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України. Це сучасна розробка, що дозволяє автоматизовано виявляти і розпізнавати державну належність, класи та типи повітряних об’єктів, а також пеленгувати джерела активних шумових перешкод", - наводить слова Тарана прес-служба Міноборони в середу.

Він наголосив, що завдяки з'єднанню в єдину розвідувально-ударну систему зросте ефективність засобів ППО виявляти та вражати повітряні цілі.

За словами міністра оборони, розробку здійснено в рамках модернізації радіолокаційної станції 79К6 для її застосування в складі ЗРК "Бук-М1".

Міністр оборони додав, що отримана інформація з трикоординатної радіолокаційної станції виявлення 80К6КС1 передається на пункт бойового управління та автоматизовані пункти управління радіотехнічних підрозділів. Це дасть змогу застосовувати підрозділи ЗРК "Бук-М1" ефективніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА