13:52 15.09.2021

Адвокати Шандри поскаржилися в ЄСПЛ на тортури та переслідування у справі "Кузні на Рибальському"

3 хв читати
Адвокати Шандри поскаржилися в ЄСПЛ на тортури та переслідування у справі "Кузні на Рибальському"

Адвокати голови правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" Валерія Шандри подали скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через "політичні переслідуваннями, порушення прав підзахисного та застосування щодо нього тортур".

Як повідомляє телеканал "Прямий", про це заявив адвокат Костянтин Рибачковський. "Сьогодні ми подали скаргу до ЄСПЛ з приводу того, що діється з нашим клієнтом. Ми сподіваємось на пріоритетний розгляд цієї справи", - сказав він.

Повідомляється, що до справи підключився відомий європейський фахівець з прав людини, метр Грегорі Туан діт Дюдон, який раніше працював старшим юристом ЄСПЛ.

Адвокат стверджує, що Шандру серед ночі піднімали, заковували в кайданки і годинами возили у тісній конвойній машині.

"Людину 69-го року народження, з хронічними захворюваннями, яка вже понад два місяці перебуває під вартою, цілий день возили в конвойній машині, цілий день тримали в маленькій кімнаті для конвоювання в Печерському суді невідомо для чого. Ніяких засідань і дій з ним не проводилось. Він був позбавлений права на їжу - на обід. Він був позбавлений права на нормальну рухливу діяльність, нормальну життєдіяльність. У нього не було прогулянок. І тільки ввечері його конвоювали назад", - зазначив адвокат.

Захисник також заявив, що Шандра, якого у 2020 році прооперували, "належної медичної допомоги не отримує".

У свою чергу адвокат Ілля Новіков заявив: "Ми переконані в тому, що ця справа є виключно політичною. Вона спрямована на створення у суспільства ілюзії того, щоб виправдати розмови, які були два роки тому, про те, що адміністрація Порошенка наживається на військових замовленнях. Доказів риториці, з якою Володимир Зеленський ходив на вибори президента у 2019 році, за два з половиною роки не знайшлося, тому виникла ця кримінальна справа".

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" та Міноборони через постачання військової техніки низької якості. Також, за інформацією ДБР, було закуплено для потреб ЗСУ санітарні автомобілі виробництва "Богдан Моторс", які не відповідали встановленим вимогам. За даними слідства, сума збитків за двома епізодами становить понад 475 млн грн.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику міністра України (2015-2019 рр.), директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони (2015-2017 рр.), директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони (2018-2019 рр.). Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

Повідомлено також про підозру голові правління "Кузні на Рибальському", дії якого кваліфіковано за ч. 2 ст. 192, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

7 липня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Шандрі у вигляді арешту на 60 днів із можливістю внести заставу в 44 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА